sdfs elevi khj

Școala securității

     Cunoștințele despre comportamentul în situațiile de risc au o importanță vitală pentru fiecare persoană, iar elevii de la Liceul Teoretic ,,Andrei Vartic” sunt de aceeași părere. 
     Astfel, la data de 8-9 mai, elevii Liceului Teoretic ,,Andrei Vartic” au participat la etapa regională a taberei de vară Școala Securității cu genericul „Împreună reducem riscurile” organizată în orașul Vadul lui Vodă, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Elevii au avut șansa să treacă prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, până la lichidarea de incendii simulate, unde au dat dovadă de curaj și de spirit de echipă. Datorită muncii asidue și a concentrării permanente, aceștia au ocupat al doilea loc la concursurile ,,Temă pentru acasă”, ,,Ștafeta combinată” și ,,Prin obiectiv”, unde s-au remarcat prin originalitate și mobilizare. Grație instruirii efectuate de angajații IGSU, liceenii au avut posibilitatea să cunoască mai multe despre bazele securității vieții și cum pot preveni riscurile unor situații excepționale.
Școala Securității reprezintă o tabără de vară unde elevii instituțiilor de învățământ ( clasele X – XI-a) au parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor, iar salvatorii și pompierii sunt alături pentru ai ghida în luarea deciziilor corecte. Activitatea a fost organizată de IGSU al MAI în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, susținut de UNICEF în Moldova. La ceremonia de deschidere au participat conducerea IGSU în frunte cu general-maior Mihail Harabagiu, Reprezentantul Adjunct de țară, UNICEF în Moldova, Margareta Tileva, dar și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și membri ai administrației publice centrale și locale. Scopul acestei activități fără precedent este de a fortifica o generație sănătoasă, puternică și pregătită să reacționeze în cele mai dificile situații de risc.